Zarząd Inter Cars S.A. z siedzibą w Warszawie ("Spółka") informuje, że w związku z przeprowadzanym przez Spółkę w ramach programu emisji obligacji ustanowionego na podstawie umowy programowej, o której zawarciu Spółka informowała w raporcie bieżącym nr 23/2014 z dnia 3 października 2014 r., procesem emisji obligacji w trybie, o którym mowa w art. 9 pkt 3 ustawy z dnia 29 czerwca 1995 r. o obligacjach ("Ustawa o Obligacjach"), w dniu 22 października 2014 r. zostały skierowane do wybranych inwestorów instytucjonalnych, którzy złożyli wiążące deklaracje zainteresowania nabyciem obligacji, propozycje nabycia obligacji Spółki opiewające łącznie na kwotę 150.000.000 PLN ("Obligacje").

Propozycje nabycia Obligacji zawierały między innymi wymagane zgodnie z Ustawą o Obligacjach informacje finansowe dotyczące Spółki, które to informacje nie zostały jeszcze przez Spółkę przekazane do publicznej wiadomości. Spółka planuje, że emisja Obligacji nastąpi w dniu 24 października 2014 r., po opłaceniu Obligacji przez inwestorów i zapisaniu ich w ewidencjach prowadzonej przez mBank S.A. oraz Bank Handlowy w Warszawie S.A.

Kierując się zasadą równego dostępu wszystkich akcjonariuszy i inwestorów do informacji finansowych dotyczących Spółki, Spółka podaje poniżej wybrane, szacunkowe informacje finansowe oraz perspektyw kształtowania się zobowiązań Spółki, zawarte w propozycjach nabycia Obligacji przekazanych inwestorom.

Szacowana wartość zobowiązań Spółki na 30 września 2014 r.
Zarząd Spółki szacuje, że na dzień 30 września 2014 r. niezbadana wartość zobowiązań Spółki w ujęciu jednostkowym wg stanu na dzień 30 września 2014 r. wynosiła ok. 925.614 tys. PLN.

Perspektywy kształtowania zobowiązań Spółki do czasu całkowitego wykupu Obligacji
Perspektywy kształtowania zobowiązań Emitenta do czasu całkowitego wykupu Obligacji zapewniają w opinii Zarządu terminowe regulowanie świadczeń pieniężnych z Obligacji oraz ciągłość prowadzenia przez Emitenta działalności podstawowej.